Remiss på reviderade bevarandeplaner för Natura 2000-områdena Byskeälven och Åbyälven

Länsstyrelserna i Norr- och Västerbotten har var för sig tagit fram förslag på reviderade bevarandeplaner för Natura 2000-områdena Byskeälven och Åbyälven.

Jämfört med tidigare bevarandeplaner är dessa nu mer utförliga. Detta för att förtydliga områdets värden och för att underlätta både vid åtgärder och miljöprövningar.  Att bevarandeplanerna revideras innebär inget nytt skydd.

Efter som vårt vattenråd omfattar båda älvarna i bägge länen så kan det vara lämpligt att vattenrådet lämnar synpunkter på remisserna. För att underlätta har Länsstyrelserna utformat bevarandeplanerna gemensamt och en stor del av informationen är därmed samma för båda länen.  Det går bra att ha synpunkter på hela älvarna oavsett län.

Länsstyrelserna vill ha synpunkter senast 16 augusti. Skellefteå kommun i form av kontaktorgan tar på sig uppgiften att sammanställa synpunkter från Vattenrådets organisationer. Dessa bör då mejlas till bo-goran.persson(at)skelleftea.se senast 31 juli.

Här finns länkar till remissversionerna

Åbyälven AC 

Åbyälven_SE0810438_remissversion_190503
Kartbilaga Åbyälven

Åbyälven BD

Förslag till bevarandeplan Åbyälven
Kartbilaga Åbyälven

Byskeälven AC

Byskeälven_SE0810437_remissversion_190503
Kartbilaga – Byskeälven översikt

Byskeälven BD

Förslag till bevarandeplan Byskeälven 2019
Kartbilaga – Byskeälven översikt

Författare: Skellefteälvens Vattenråd VRO8

Vattenmyndigheten arbetar för att få viktiga samhällsgrupperingar att aktivt vilja delta i vattenförvaltningen på flera sätt. Vattenmyndigheten och länsstyrelserna har bland annat stöttat utvecklingen av lokala samverkansorgan, så kallade vattenråd. Vattenråd är de regionala och lokala forum där berörda aktörer kan mötas och diskutera gemensamma vattenfrågor. Vattenråd är också ett forum där alla inom ett avrinningsområde aktivt kan delta för att påverka vattenförvaltningens inriktning och hur det ska fungera. Vattenrådet blir ett samverkansorgan inom avrinningsområdet och fungerar som en länk mellan ansvariga myndigheter, berörda intressenter och allmänhet, ett naturligt forum för samverkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s