ReBorN-projektet har startat

Rebornbild
Idag startade återställningsarbetena i Långträskälven, en av Byskeälvens biflöden i Arvidsjaurs kommun. Arbetena görs inom ReBorN-projektet. Åtgärder ska också genomföras i norrbottensdelen av Åbyälven. Andra älvar som ingår i projektet är Lögdeälven, Piteälven, Råneälven och Kalixälven.

Några av projektets mål:

  • Minst 200 km vattendrag ska restaureras

  • Minst 2300 lekbottnar ska byggas

  • Fyra demonstrationsområden ska tas fram. Dessa kommer bland annat att bli utbildningsplatser kring hur god hänsyn ska tas mot vattenmiljöer från skogsbruket.

  • Lax, flodpärlmussla och utter är utpekade målarter i projektet.

    Läs mer om projektet här

 

Författare: Skellefteälvens Vattenråd VRO8

Vattenmyndigheten arbetar för att få viktiga samhällsgrupperingar att aktivt vilja delta i vattenförvaltningen på flera sätt. Vattenmyndigheten och länsstyrelserna har bland annat stöttat utvecklingen av lokala samverkansorgan, så kallade vattenråd. Vattenråd är de regionala och lokala forum där berörda aktörer kan mötas och diskutera gemensamma vattenfrågor. Vattenråd är också ett forum där alla inom ett avrinningsområde aktivt kan delta för att påverka vattenförvaltningens inriktning och hur det ska fungera. Vattenrådet blir ett samverkansorgan inom avrinningsområdet och fungerar som en länk mellan ansvariga myndigheter, berörda intressenter och allmänhet, ett naturligt forum för samverkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s