Samråd om åtgärder av vandringshinder i Storbäcken

Storbäcken

Dammen i Storbäcken är ett vandringshinder för fisk och andra vattenlevande arter. För att åtgärda detta söks tillstånd för vattenverksamhet hos Mark och Miljödomstolen.

Den planerade åtgärden innebär att riva den hindrande dammen och ersätta den med en forssträcka som ger fisk möjlighet att vandra förbi.

Nu pågår samråd om den planerade åtgärden och länkar till samrådshandlingar som beskriver åtgärden finns längst ner på sidan. Markägare i närheten av bäcken samt allmänheten/boende i byarna runt Storbäcken har möjlighet att lämna synpunkter. Synpunkter kan lämnas på två sätt;

– på det samrådsmöte som kommer att hållas i Ostviks Östanbäcks byagård den 11 april kl. 18

-skriftligt till Malin Isaksson, Skellefteå kommun. E-post: malin.isaksson@skelleftea.se. Tel: 073-0658470. Adress: Skellefteå kommun, Bäckgatan 1, 931 34 Skellefteå. Märk kuvertet med Malin Isaksson.

Sista datum att lämna synpunkter är 21 april.

Samrådshandlingarna:

MKB samrådshandlingar 2017

Sammanfattning åtgärd vid dammen i Storbäcken

Samrådsredogörelse 2009-2014

Teknisk beskrivning Storbäcksdammen, samrådshandling

Författare: Skellefteälvens Vattenråd VRO8

Vattenmyndigheten arbetar för att få viktiga samhällsgrupperingar att aktivt vilja delta i vattenförvaltningen på flera sätt. Vattenmyndigheten och länsstyrelserna har bland annat stöttat utvecklingen av lokala samverkansorgan, så kallade vattenråd. Vattenråd är de regionala och lokala forum där berörda aktörer kan mötas och diskutera gemensamma vattenfrågor. Vattenråd är också ett forum där alla inom ett avrinningsområde aktivt kan delta för att påverka vattenförvaltningens inriktning och hur det ska fungera. Vattenrådet blir ett samverkansorgan inom avrinningsområdet och fungerar som en länk mellan ansvariga myndigheter, berörda intressenter och allmänhet, ett naturligt forum för samverkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s