Harren – fiskevård och fiske, föredragskväll i Skellefteå 3 april

Harrföredrag

Vi har lyckats samla två av Sveriges ledande experter på harr, både när det gäller flugfiske och biologi till en superintressant föredragskväll på Scandic hotell i Skellefteå.

Gunnar Westrin, Råneå. Välkänd författare till otaliga fiskeböcker och fackartiklar i fisketidningar och en evig kämpe för fria strömmade vatten. Senaste boken heter Älven kallar där Gunnar bjuder oss på en personligt präglad tidsresa genom sju decennier, med fiskeupplevelser som röd tråd.

Ingemar Näslund, Östersund. Sveriges mest erfarne fiskbiolog och dessutom flitig flugfiskare. Nu högaktuell som författare till nya boken Fiskevård. Har dessutom skrivet boken Flugfiskeliv i strömmande vatten där Ingemar syr ihop ekologi och flugfiske på ett förnämligt sätt. Hos oss kommer Ingemar bl. a. att berätta om hur vi på allra bästa sätt fiskevårdar harr.

Vi vänder oss till alla fiskeintresserade och fiskevårdare som harr i sina vatten. Det kommer att bli många fisketips och konkreta förslag hur vi bäst gör våra sjöar och vattendrag  till storharrvatten.
Välkomna!
Åby- Byske- Kåge  och Skellefteälvens vattenråd

Författare: Skellefteälvens Vattenråd VRO8

Vattenmyndigheten arbetar för att få viktiga samhällsgrupperingar att aktivt vilja delta i vattenförvaltningen på flera sätt. Vattenmyndigheten och länsstyrelserna har bland annat stöttat utvecklingen av lokala samverkansorgan, så kallade vattenråd. Vattenråd är de regionala och lokala forum där berörda aktörer kan mötas och diskutera gemensamma vattenfrågor. Vattenråd är också ett forum där alla inom ett avrinningsområde aktivt kan delta för att påverka vattenförvaltningens inriktning och hur det ska fungera. Vattenrådet blir ett samverkansorgan inom avrinningsområdet och fungerar som en länk mellan ansvariga myndigheter, berörda intressenter och allmänhet, ett naturligt forum för samverkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s